chavruta

קבל/י עדכונים למייל שלך
דף שבועי
עדכוני הפרויקט

חברותא on Facebook

למשפחה (57)

RSS Feed
מחבר:אביגיל מייזליק
המפגש עם טלי היה פשוט סוג של נס גלוי. היתי צריכה דחוף לצלם תמונה לשער של הספר "אורחת לשבת" שיצא במהדורה נוספת והצלם הקבוע שאיתו אני עובדת תמיד לא היה בארץ. מההוצאה לאור התקשרו וביקשו שאקבע יום צילומים עם טלי, אחת...
מחבר:דוד הוד
סיפור אמיתי שקורה לכל אחד מאיתנו בצורה כזו או אחרת. אלוקים מכניס אותנו לסיטואציה לא קלה, שיש בה מבחן באמונה.
מחבר:אליעזר היון
אתם אנשים טובים? אתם אנשים רעים? האם ייתכן שכל אחד או אחת מאיתנו עלול היה להיות למשל, נאצי? איך הייתם מגדירם את עצמכם? אתם אנשים טובים באופייכם? אתם אנשים רעים? או- האם יש בכלל אנשים טובים או אנשים רעים? האם זה...
מחבר:אסתר ניסן
זה היה יום קר וגשום במיוחד וכולנו היינו ספונים בביתנו החמים. בימים כאלה, בהם אי אפשר אפילו להתקרב לחלונות, אני משתדלת לשלוף מאי שם חפיסת צבעים חדשה, משחק קופסה או כל דבר אחר, שיעזור לנו להעביר את שעות אחר הצוהריים לא רק...
בניין רב קומות מתנוסס היום על אותה פיסת קרקע עליה עמד פעם בית החלומות הקטן, עם התריסים הירוקים ווילון הפשתן הצהבהב בחלונו. חניה מקורה, עמוסה בכלי רכב, נסללה באותו מקום בו הייתה פעם חצר עם ריח הדרים מלבלב, ריח החודר לנשמה...
מחבר:לאה הכט
כל אחת רוצה עיניים יפות. צבע העיניים אולי לא בשליטתנו, אבל עיניים טובות- זה דבר שאת יכולה לרכוש לעצמך. מי שמטפח בעצמו גישה של עין טובה, מפתח באישיות שלו שריר רדום וחשוב ביותר ופיתוחו יעלה באופן אוטומטי את מניותיו בכל...
כל פעם שרק חשבתי על אירוח החום היה עולה לי. בעלי רצה להזמין מדי פעם חבר או את בני המשפחה, ואני הייתי עושה כזה פרצוף אומלל, שהוא היה מוותר על הרעיון... המצב החמיר כשהחלו להיוולד הילדים.
מחבר:ישראל אדלר
באחת השבתות האחרונות ישבתי עם בני יאיר, בן השש, ושוחחנו על הדברים שלמד בכיתה במהלך השבוע החולף. הנושא הנלמד היה מכירת הבכורה של עשיו ליעקב תמורת נזיד עדשים. הילד ידע לספר ולפרט בדיוק רב את כל הביאורים וההסברים, למה...
מחבר:חיים שורץ, עיתון משפחה
בקור רוח ובתעוזה בלתי מבוטלת, עצר ר' יצחק דדון, אברך בישיבת מרכז הרב, את מסע ההרג שביצע מחבל נתעב ממזרח ירושלים בספרית ישיבת 'מרכז הרב', ערב חג הפורים, שבו נרצחו שמונה מתלמידי הישיבה. שלושה כדורים שיצאו מנשקו של דדון מנעו...
מחבר:איתמר אדלר, עיתון משפחה
רגע המפנה בחייו של הכנר העולמי ר' אייל שילוח, היה כשהבין שהוא מנגן ניגוני קודש בכינור שבנה גוי, על פי סודות שמקורם ב... מגורשי בית שני
מחבר:אליעזר היון
מכתב גלוי, שכבר פורסם, אבל אקטואלי מתמיד
מחבר:אליעזר אייזיקוביץ
אי פעם בעבר הרחוק, כשעוד היינו ילדים קטנים וחמודים, לא היה דבר שאהבנו יותר מאשר הפתעות וחידושים.   בימים הרחוקים ההם, כל מה שאמא הייתה צריכה לעשות כדי לזכות לשעה קלה של שקט, היה לבקש מאיתנו לעצום עיניים ולהפתיע...
אפשר לשתות סתם קולה וליהנות מהטעם. אבל אפשר לשתות קולה כשרה למהדרין,
לרוע המזל ראיית הנולד איננה מקצוע חובה הנלמד בבתי הספר. מוזר שאנחנו מצפים ממדענים, חוקרים, רופאים ומהנדסים לראות את הנולד ולהיות מסוגלים להסיק מסקנות נכונות, אבל אנחנו ממעטים ליישם את העיקרון הלוגי הפשוט הזה בחיי היום...
בעקבות הזמן האבוד או: מי הזיז את השעון שלי? כמה עצות להאטת המחוגים האם מצאת את עצמך משתוקקות שיהיו ביממה יותר מ - 24 שעות? את לא היחידה. כל אחת מאיתנו מרגישה לפעמים שהיא זקוקה לעוד כמה שעות ולו רק  כדי להספיק את רשימת...

<< התחלה < קודם 1 2 3 4 הבא > סיום >>
בחר עמוד