לומדים סוגיה

אדם שנמצא במקום שאינו יכול לברך, כגון חייל שתפקידו כרגע לשמור על אסיר מסוכן, והוא רוצה לשתות (ואינו במצב של פיקוח נפש אם לא ישתה). האם נאמר שמאחר שאנוס ואינו יכול לברך ישתה בלי ברכה, או לא. ובמלים אחרות נרצה לעיין ולחקור ביסודות חיוב הברכה.
פרק נוסף מהספר הנפלא ודברת בם של הרב טרופ
 
לרכישת הספרים ניתן לפנות למספר 026523083
 
 
 

לקראת פרשת יתרו בה קוראים בתורה את פרשת עשרת הדברות. הדיבר הראשון הוא "אנוכי ה' אלוקיך".

 

בשיעור זה נחקור את מצות האמונה בה'. מהי "אמונה" ומה היא "ידיעה"? השאלה ששאל הרב שך זצ"ל את הרב מבריסק שסיפר לו שגם הוא שאל את אביו, מדוע נצטוינו "להאמין" והלא הפסוק אומר "וידעת היום וכו'".

 

נצלול לעומקה של הסוגיא, תוך קריאת השיעור של הרב טרופ בספרו ודברת בם. 

 

לקריאה באתר

 

לקריאה ב pdf

 

שים לב! הקובץ ב pdf  באיכות טובה יותר, אך טעינתו אורכת מס' שניות

 

Image

{tag מצות האמונה} {tag אמונה}

שור שנוגח 3 פעמים מקבל דין שור מועד, כלומר אנחנו כבר לא נאמר שקרה מקרה והשור נגח, אלא ישנה כאן תופעה קבועה
מכאן נלמד לכל תופעה שחוזרת על עצמה 3 פעמים שלא נתייחס אליה כמשהו מקרי אלא כדבר קבוע, עקבי.
כעת נרצה לחקור, האם 3 הפעמים הם רק מעידים על התופעה או שהם הם אלו שיוצרים אותה

פרק מתוך ספרו של הרב טרופ -ודברת בם ד חלקים לרכישת הספרים ניתן לפנות למספר 026523083

 

לחצו כאן למעבר לסוגיה

 

לאחר אכילת לחם ישנו חיוב לברך ברכת המזון. החיוב נלמד מהפסוק המופיע בכותרת "ואכלת ושבעת וברכת את ה' אלוקיך".

נשאל שאלה: מה יהיה הדין אם נער בן 13, בערב בר המצוה שלו לפני השקיעה, אכל לחם וברך ברכת המזון, אלא שלאחר מכן שקעה החמה, ועכשיו הוא נכנס לגיל 13 שבו הוא מתחייב במצוות מן התורה. האם עכשיו הוא יצטרך לברך שוב. שהרי עכשיו הוא שבע מן האכילה ההיא, אלא שברכתו אינה נחשבת שהרי בשעה שברך לא היה מחוייב בה מן התורה.

שאלה זו נוגעת ביסודות מצוות ברכת המזון. הבה נצלול באמצעותה לעומק הסוגיה.

 

פרק מתוך ספרו של הרב טרופ - ודברת בם ד' חלקים לרכישת הספרים ניתן לפנות למספר 026523083

 

לקריאת הפרק באתר

   

Image

כולנו מכירים את הסיפור על סדום ועמורה, על העונש הגדול שקיבלו.

אבל נשאלה השאלה, הרי חוטאים רבים היו מימות עולם ועד היום: חמסנים, גזלנים, מגלי עריות ואף רוצחים. מדוע איפוא נשתנה עונשם של סדום ועמורה?

עוד ננסה להבין מה היא "מידת סדום"? מה הייתה השקפת עולמם?


בשיעור הבא ננסה לעמוד על השאלות הנ"ל ועוד. השיעור נלקח מתוך סדרת הספרים "ודברת בם" באדיבותו של המחבר הרב אביעד טרופ.

אסור לגנוב, ואסור לגזול, זה ברור. אבל האם יש הבדל? מה ההבדל? מה חמור יותר? על שאלות אלו ועוד נסו לענות עם המקורות והשיעור הבא.

בסוף פרשת השבוע, מופיעה מצות ציצית. אנו מביאים את סוגיית "מצות ציצית" מתוך סדרת הספרים "ודברת בם" שכתב הרב טרופ.

כידוע, אסור לאדם ללבוש בגד עם ארבע כנפות (פינות) בלי ציצית. ואם לבש עובר על מצות עשה "ועשו להם ציצית".


נשאלת השאלה, האם בשבת מותר לו ללבוש בגד כזה, שהרי סוף סוף אסור לו לקשור את החוטים בשבת, ואין באפשרותו לקיים את המצוה בבגד זה

 
Image