שריפת ספר התורה | מעיין המועד

"חייבים להתענות בי"ז בתמוז מפני דברים הרעים שאירעו בו" (שולחן ערוך אורח חיים, תקמט, א), "וכל המצטער עם הציבור זוכה ורואה בנחמתם" (תקעד, ה). על מה מצטערים בו? על הבקעת ירושלים בזמן המצור, על שבירת הלוחות וביטול התמיד, על העמדת צלם בהיכל - ועל שריפת התורה בידי אפוסטמוס הרשע. מתי זה היה, מי היה אותו צורר? אין אנו יודעים מאומה!

נשאלת השאלה, האם בגלל שצורר שרף ספר תורה לפני אלפיים שנה צם העם כולו מזה שנות אלפיים? כמה ספרי תורה נשרפו מאז בכל גלויות ישראל ועד לשריפתם בידי הנאצים הארורים, עד הצתת בתי כנסת בצרפת, ועד, בושה לספר, הצתת ספר תורה לא מכבר, במדינת היהודים. אז מה מציינים לנצח ספר תורה אחד שנשרף לפני מאה דורות?
 
אוי לנו ששאלה כזו עולה במוחינו! אוי לנו שקהו רגשותנו, שנאטם ליבנו.

על ספר תורה אחד ראוי שיבכה העם כולו לדורותיו!

על נפש אחת, ראוי שיצאו זקני הסנהדרין וראשי העיר, ויביאו עגלה ערופה! ולא נאמר: מה הרעש על נפש אחת, אם בחורבן בית המקדש ובחורבן ביתר מתו מליונים, אם בשואה מתו מליונים. אז מה, האם בשל כך התמעט צערו של היחיד, והאדם שוב אינו עולם מלא?!

השקפה זו צריך שתחזירנו למבט הנכון. נעשינו קהי רגש, אטומי לב. פיגוע בו יהודי נפצע קל, משמח לב. ברוך השם, לא קרה אסון.

נפצע קל, זה עלול להיות גוף מלא רסיסים. יד קטועה, רגל גדומה, ים של סבל, חיים של מכאוב!

אנו מגיבים בשוויון נפש על הרוג אחד "בלבד", על משפחה שהתייתמה, יגון ואנחה! אותנו כבר לא יזעזע דבר, זולת "מגה פיגוע" המושג החדש!

צום י"ז בתמוז יחזירנו לשפיות. על "שרף אפוסטמוס את התורה" יש לכל עם ישראל לצום.

והלכה היא שמותו של כל יהודי שקול לשריפת ספר תורה! (מסכת מועד קטן, כה א)

מתוך מעיין המועד

 

Image

בתמונה: חורבן בית הכנסת בנצרים

חברותא

פרשת השבוע

הרב אורי זוהר על חברותא

מה זה "חברותא"

"חברותא טלפונית" היא שירות ללא מטרות רווח, שמקשר בין גברים חילונים לחרדים, ובין נשים חילוניות לחרדיות, ומאפשרת לקבוע זמן איכות משותף קבוע, לשיחה ולימוד דרך הטלפון.

בבית, בקפיטריה, בדרך לבסיס או ללימודים, בזמן שלך ובפרטיות של הטלפון שלך, תוכל לשוחח ולדון על כל מה שמעניין אותך בעולם היהודי: שבת, חגים, כשרות, שידוכים וחינוך הילדים, כמו גם שאלת גיוס לצה"ל או הדרת נשים.

בשעה השבועית הקבועה שלכם תוכלו ללמוד ולהעמיק בנושאים שמעניינים אותך, או פשוט לשוחח (וגם להתווכח לפעמים wink). ה"חברותא הטלפונית" שלך ישמח לענות לך כמיטב יכולתו ובמלוא הרצינות, ולא להשאיר לך אף שאלה ללא מענה.

 

האם ה"חברותא הטלפונית" הוא מעין רב?
ממש לא. מדובר באנשים כמוני וכמוך, שיש להם ידע רב ביהדות ועניין לחלוק אותו גם איתך. ולא, "החברותא הטלפונית" לא מקבל תשלום עבור הזמן שלו וגם לא מחזיר אותך בתשובה, הוא פשוט רוצה ממש כמוך, לצמצם קצת את הפער בין דתיים לחילונים.

רק על מנת לסבר את האוזן נספר, כי מאות אנשים ונשים שהכירו דרך "חברותא טלפונית", הפכו לידידים טובים, הכירו את המשפחות ואורח החיים השונה, השתתפו בשמחות וממשיכים להיות בקשר לבבי וחם עד היום.

ובמקרה שאין ביניכם "כימיה" מה עושים? אין שום בעיה, במאגר שלנו קיימים מאות חברותות טלפוניות נוספות, אחד מהם ודאי יתאים לך.

הצטרף כבר עכשיו ל"חברותא" הטלפונית שלנו, מלא את הפרטים כאן בטופס ונציג שלנו ישמח לחזור אליך לשיחה קצרה, על מנת להבין את הסגנון והבקשות שלך ולהתאים לך חברותא כלבבך.

ממתינים לך ממש מעבר לקו...


"חברותא"
לומדים להכיר

קצת פרסומים עלינו