באחד הימים יצא המלך עם שריו לשוטט ביער. והנה בדרכם פוגשת הפמליא בנער יפי מראה וטוב עין והמלך נכנס עמו בשיחה. עד מהרה עמד המלך על טיבו של הנער וגילה כי לפניו ניצב עלם ברוך כשרון. הוא החליט לקחת אותו לארמונו, שם התקדם והתפתח עד שברבת הימים הפך לשר ויועץ המלך. השר שהיה אהוב על המון העם מחמת טובו, צניעותו המופלאה, ורוחב דעתו, שנאוי היה על שאר השרים שקינאו בו על הצלחתו וחפצו בכל עת להתנכל לו. לאחר שביצעו תחקיר מקיף גילו כי בביתו של היועץ קיים חדר אותו אין הוא מוכן לפתוח. הם פנו למלך ושחו לו כאילו לפי תומם כי היועץ גונב מכסי המסים וכי הוא מטמין את אוצרותיו בחדר סגור בביתו. המלך נאלץ להזמין אליו את יועצו האהוב וזה נתן לו דו"ח על מצבו. בסיום השיחה יצאו המלך והיועץ אל בית היועץ ושם ראה המלך כי אמנם היועץ חי בפשטות שאינה מנקרת עיניים ובצנעה גדולה.
הדרמה החלה כאשר הם הגיעו לאותו חדר נעול. היועץ סירה לפתוח את החדר והמלך החל לחשוד שמשהו אכן לא כשורה. הוא אילץ את יועצו לפתוח את החדר ושם גילה למרבה הפתעתו מקל ותרמיל של רועה צאן כלשצידם מונח גם חליל.
היועץ השפיל את עיניו והסביר: לאחר שהתקדמתי בסולם הדרגות והפכתי לאיש הקרוב ביותר למלך החלו הרהורי גאווה להתנוצץ בקרבי. כיוון שכך החלטתי להיכנס בכל יום לחדר זה, לכתף את התרמיל לחולל מעט בחליל כדי להיזכר מהיכן הגעתי ומה היה מעמדי עד זה לא מכבר. פעולות אלו מסירות ממני את מחשבות הגאווה המתפרצים לליבי מידי עת.
כאשר אנו יושבים בליל הסדר, כבני מלכים, אנשים חופשיים, ושולחן הסדר ערוך לפנינו בפאר והדר, נכנסים אל ליבנו מחשבות גאווה ואנו שוכחים כי לא כך היה מצבינו תמיד. זו הסיבה שבעל ההגדה בחר לפתוח את ליל הסדר בקריאה כי "הא לחמא עניא, דאכלו אבותינו במצרים", וזו גם הסיבה שלחג הפסח קוראים מצד אחד 'חג החירות' אך מאידך הוא מכונה גם כ'חג המצות' כלומר חג של 'לחם העוני'. התזכורת הזו עשויה להניס מליבנו את אותם רגשות גאווה ובוז ויגרמו לנו להתנהג בהכנעה וענווה.
[על פי איל מילואים, ילקוט לקח טוב].
את המכתב המצמרר הבא קראנו עם דמעות בעיניים. מכתב ששלחה בשמת, למשפחתה של גילת - החברותא שלה. זו...
בידוד בידוד בידוד... יותר מידי אנשים נכנסים לבידוד, אבל לא נורא - תכף הם יצאו, העיקר שיהיו בריאים. אבל מה עם אלו...
יום הזיכרון לקורבנות השואה 2020 תש"פ יהיה שונה במעט מכל שנה, כולנו בבתים חלקים מאיתנו אף נמצאים...
חדווה (נויה מנדל) עושה סדר לבד
ליל הסדר בהשתתפות רחל קשת, הרבנית ד"ר תמר מאיר, שאול מייזליש ודודו פישר
חידון חרוזים ושמות בשלח תשעח המרגלים והתלונות כל המילים המתחרזות מהפרשה חידון חרוזים...
רבוע קסם תשעז פרשת שלח לך ארץ הריגול בפרשה מלא גילה בעתיד אחד העמים הרעים המרגל חזר...
היש בה עץ אם אין? [במדבר יג]. אם יש בהם אדם כשר שיגין עליהם בזכותו [רש"י על פי...
ותשא כל העדה ויתנו את קולם, ויבכו העם בלילה ההוא: (יד, א) קשה לרדת לסוף דעתם של בני ישראל...
אחת מהשאלות הידועות ביותר לאורך ההיסטוריה הפרשנית היא כיצד נכשלו אנשים כה...
"חברותא טלפונית" היא שירות ללא מטרות רווח, שמקשר בין גברים חילונים לחרדים, ובין נשים חילוניות לחרדיות, ומאפשרת לקבוע זמן איכות משותף קבוע, לשיחה ולימוד דרך הטלפון.
בבית, בקפיטריה, בדרך לבסיס או ללימודים, בזמן שלך ובפרטיות של הטלפון שלך, תוכל לשוחח ולדון על כל מה שמעניין אותך בעולם היהודי: שבת, חגים, כשרות, שידוכים וחינוך הילדים, כמו גם שאלת גיוס לצה"ל או הדרת נשים.
בשעה השבועית הקבועה שלכם תוכלו ללמוד ולהעמיק בנושאים שמעניינים אותך, או פשוט לשוחח (וגם להתווכח לפעמים ). ה"חברותא הטלפונית" שלך ישמח לענות לך כמיטב יכולתו ובמלוא הרצינות, ולא להשאיר לך אף שאלה ללא מענה.
האם ה"חברותא הטלפונית" הוא מעין רב?
ממש לא. מדובר באנשים כמוני וכמוך, שיש להם ידע רב ביהדות ועניין לחלוק אותו גם איתך. ולא, "החברותא הטלפונית" לא מקבל תשלום עבור הזמן שלו וגם לא מחזיר אותך בתשובה, הוא פשוט רוצה ממש כמוך, לצמצם קצת את הפער בין דתיים לחילונים.
רק על מנת לסבר את האוזן נספר, כי מאות אנשים ונשים שהכירו דרך "חברותא טלפונית", הפכו לידידים טובים, הכירו את המשפחות ואורח החיים השונה, השתתפו בשמחות וממשיכים להיות בקשר לבבי וחם עד היום.
ובמקרה שאין ביניכם "כימיה" מה עושים? אין שום בעיה, במאגר שלנו קיימים מאות חברותות טלפוניות נוספות, אחד מהם ודאי יתאים לך.
הצטרף כבר עכשיו ל"חברותא" הטלפונית שלנו, מלא את הפרטים כאן בטופס ונציג שלנו ישמח לחזור אליך לשיחה קצרה, על מנת להבין את הסגנון והבקשות שלך ולהתאים לך חברותא כלבבך.
ממתינים לך ממש מעבר לקו...
"חברותא"
לומדים להכיר