שובו אלי ואשובה אליכם [מלאכי ג]
גם לאחר התשובה השלמה מצידו של האדם, אומר מלאכי, נזקק הוא לעזרתו של ה' שמשלים את התשובה. התשובה של האדם לא מספיקה כנראה, ודורשת היא גם את התערבותו של האלוקים.
כדי להמחיש את הרעיון הטמון בדברי הפסוק כדאי להיזכר במשל שמובא בספרי המוסר.
מלך עשיר וחזק החליט לחפש חתן לבתו שהגיעה לפרקה. את החתן הוא החליט לבחור על ידי משימה אותה הציב לצעירים הרבים שהתדפקו על דלתו: בסמוך לארמון שכן בנין ענק בן מאה קומות. בין קומה לקומה בנויים היו עשרות מדרגות. המלך הודיע כי מי שיצליח לצלוח את הבנין הגבוה ולהגיע לפסגתו בתוך כעשר דקות הוא זה שיזכה בבתו.
עם בוקר ניתן האות לפתיחת התחרות ומיטיבי הלכת המובחרים ביותר החלו לטפס במהירות במדרגות הבנין. הצעיר הראשון הגיע עד לקומה ה 30 בתוך דקות מספר, אלא שאז הוא הבחין כי כבר חלפו 5 דקות והוא הבין כי לא יעלה בידו להגיע, במקרה הטוב, אל מעבר לקומה ה 60 בזמן שנותר. הוא החליט לפרוש וירד בחזרה.
השני, חזק יותר, הגיע לקומה ה 37 אך גם הוא כשנוכח כי כבר חלפו 6 דקות הבין כי המערכה מבחינתו אבודה. הוא התייאש והודה בתבוסתו. השלישי הצליח להגיע לקומה ארבעים, אך כקודמיו הבין שאם נותרו לו עוד 4 דקות, סיכוייו להעפיל לקומה המאה אפסיים.
בשלב זה החלה ההתמרמרות פושה בקרב הצעירים הרבים שהבינו שידה של בת המלך מתרחקת מהם. הם לא תפסו מדוע המלך מציב בפניהם משימה כה קשה ובעצם בלתי אפשרית. אז הגיע צעיר רזה וחלוש, שאהב את המלך מאד והאמין בו ללא סייג. הוא אמר לעצמו כי אם המלך הציב כזו משימה – הרי שניתן ככל הנראה לעמוד בה. הוא טיפס בכוחותיו הדלים עד לקומה הארבעים ונוכח כי כבר חלפו שמונה דקות. להבדיל מקודמיו הוא לא התייאש והמשיך לטפס עוד שתי קומות ואז נגלה לעיניו מחזה מפתיע: מעלית פתוחה שבתוכה תלוי פתק: "אשרי המאמין - אין הדבר תלוי אלא בך". הוא נכנס לתוכה לחץ על כפתור הקומה המאה ובתוך פחות מדקה הגיע לגג המבנה וזכה כמובן בידה של בת המלך.
לעתים האדם מתייאש מן התשובה. הוא חש כי סיכוייו לחזור אל אלוקיו נמוכים, והוא רחוק מאד מהמטרה הסופית – הקרבה לה'. על כך אומר לו הקב"ה, אל דאגה, 'שובה אלי', השתדל והתאמץ מצדך ככל יכולתך, ואז 'אשובה אליכם' אני מצידי אעזור ואסייע לך עד שתגיע אל חוף מבטחים. הדבר היחיד שמתבקש ממך הוא הרצון להתקרב ולהאמין בה' בכוחותיך שלך. את השאר השאר כבר לו.