בעקבות הזמן האבוד
או: מי הזיז את השעון שלי? כמה עצות להאטת המחוגים
האם מצאת את עצמך משתוקקות שיהיו ביממה יותר מ - 24 שעות? את לא היחידה. כל אחת מאיתנו מרגישה לפעמים שהיא זקוקה לעוד כמה שעות ולו רק כדי להספיק את רשימת המטלות האינסופית המצפה לנו. אילו היה איינשטיין אישה אין ספק שבמקום לבזבז את זמנו על פיתוח תורת היחסות הוא היה משקיע את מוחו הגאוני במציאת עוד כמה שעות אבודות...
ובכן, האם מדובר חלום בלתי אפשרי? לא בדיוק. הטכנולוגיה המודרנית טרם המציאה פטנט שיגדיל את מספר השעות ביממה ואולי טרם הבינה את נחיצותו של פטנט כזה, אבל כמה טיפים פשוטים וקלים לביצוע יעזרו לנו לנצל בצורה נכונה יותר את מלאי הזמן המוגבל העומד לרשותנו.
- מי גנב את הזמן שלי? לפני שניתן לתקן הרגלי עבודה לקויים חשוב לדעת לאן הזמן היקר בורח. כדאי להחזיק יומן ולרשום בו מה בדיוק עשינו היום וכמה זמן השקענו בכל מטלה. אחרי 3-4 ימים עברי על הרשימה ושאלי את עצמך - אילו פעולות או מטלות גורמות לי לנצל את הזמן בצורה בזבזנית? אילו מטלות רק אני מסוגלת לעשות ואלו ניתן להעביר לאחרים, או אפילו לבטל לגמרי?
- רשימת חלקית של זוללי הזמן הגדולים: שיחות טלפון, פגישות, מבקרים, עודף ניירת, בלגן, דחיינות, יעדים בלתי ברורים, סדר עדיפויות מעורפל, העדר תכנון, תכנון גרוע, העדר משמעת עצמית, ניסיון לדחוס יותר מדי עבודה בפחות מדי זמן, העדר כישורים מתאימים.
- סימון מטרות: אם תגדירי מראש את היעד תוכלי לנצל את הזמן בצורה מיטבית. בלי יעדים ברורים קל לגלוש לעיסוקים צדדים וללכת לאיבוד.
- החזיקי פנקס מטלות: יעד שלא העלית על הכתב אינו יותר מאשר חלום.
- ניתן להיות יעילים בלי לסיים את כל המטלות: הכלכלן האיטלקי ווילפרדו פרטו קבע את כלל ה - 80/20. לפי כלל זה שמונים אחוז ממה שקורה בעבודה הוא תוצאה של עשרים אחוז מהמאמץ. למשל, 80% משיחות הטלפון הנכנסות מגיעות מ - 20% מאנשים שאיתם את נמצאת בקשר. או, 80% מהארוחות שמזמינים במסעדה מורכבות מ - 20% מהמנות המופיעות בתפריט. את הכלל הזה תוכלי לרתום גם לטובתך - את יכולה להשיג יעילות של 80% באמצעות ביצוע של 20% מהיעדים שקבעת לעצמך. אם ברשימת המטלות היומית שלך מופיעים עשר פריטים, תוכלי לצפות ליעילות של 80% עם תשלימי בהצלחה רק את שתי המטלות החשובות ביותר.
כל הזכויות שמורות, העתקה אסורה ללא אישור בכתב מהנהלת האתר